Enligt polisen ska raketen ha riktats mot kvinnan. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna i Huskvarna skadad – fick raket i ögat

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 19 på onsdagskvällen fick polisen anmälan om att en kvinna fått en raket i ansiktet i Öxnehaga centrum i Huskvarna.

Under natten till torsdag har kvinnan flyttats till universitetssjukhuset i Linköping där hon får vård för sina skador, uppger polisen.

Kvinnan, som är i 55-årsåldern, ska ha träffats i ögat.

På torsdagsmorgonen hade polisen ingen klar bild över vilka skador kvinnan fått i samband med händelsen. Och det finns ännu inga uppgifter om misstänkta gärningspersoner.

– Den eller de som är ansvariga har inte stått jättenära men riktat raketen mot kvinnan som fått den i ansiktet, säger Daniel Söderqvist, polisens presstalesperson.

Polisen är på plats för att säkra vittnesuppgifter och eventuella spår. En anmälan om misshandel har upprättats.

– Vi tar tacksamt emot tips om någon sett något relaterat till händelsen, det är inte jättestort Öxenhaga centrum så har man varit där vid den tiden har man nog sett något.

Träffades i ögat – vårdas under natten

Vid 03.30-tiden under natten till torsdag uppger polisen att kvinnan fortfarande vårdas för sina skador.

– Händelseförloppet är ännu inte klart för oss, då vi inte har haft möjlighet att prata med henne. Det kommer vi att göra när vi får klartecken från vården, säger Erik Creutz, vakthavande befäl hos polisen i region öst.

Polisen misstänker brott. Det är dock oklart om beskjutningen har gjorts med uppsåt eller om det är en olyckshändelse.

Flera larm om farligt raketskjutande

Polisen har senaste veckan fått hantera flera liknande händelser relaterat till vårdslöst skjutande av raketer och smällare.

– En raket ska ju inte riktas annanstans än uppåt och bara av personer över 18 år, säger Daniel Söderqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.