Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Adam Rullman har tidigare sagt att han tidigt misstänkte att Tove inte var vid liv. Foto: SVT

Häktade kvinnorna delgivna misstanke om mord

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Tove hittats död utanför Vetlanda för snart en vecka sedan har nu misstankarna mot de häktade kvinnorna stärkts. De har nu även delgivits misstanke om mord och gravfridsbrott. Själva forsätter de att förneka all inblandning i brottslighet.

– Efter de fynd som gjordes förra veckan har vi valt att utöka förundersökningen med ytterligare brottsmisstankar och då handlar det om mord och gravfridsbrott, säger Adam Rullman, åklagare.

Kvinnorna som fortsätter att förneka brott är underrättade om de nya brottsmisstankar och kommer enligt åklagaren att höras mer om detta framöver.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Väntar på obduktion

Under slutet av den här veckan väntas även Rättsmedicinalverket komma med sitt utlåtande vad det gäller den rättsmedicinska undersökningen. Först då kan dödsorsaken fastställas.

Enligt Adam Rullman är det inte aktuellt med åtal den 17 november.

– Det är tidigt i utredningen och det är en bra bit kvar innan förundersökningen är klar och det kan bli aktuellt med åtal, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet