Invånarna i Jönköpings län är mest nöjda i landet med sjukhusvården. Foto: Mikael Fritzon/TT

Länets invånare mest nöjda i landet med sjukhusvården

Publicerad

Enligt resultat från en ny mätning som gjorts på landets sjukhusvård, så ligger Region Jönköpings län i topp vad gäller nöjda patienter. 9 av 10 i länet är nöjda eller mycket nöjda med helhetsintrycket av den inneliggande vården på något av länets tre sjukhus.

En ny mätning har gjorts i form av en nationell patientenkät på regionernas sjukhusvård. Jönköpings län toppar mätningen vad gäller helhetsintryck, kontinuitet och koordinering.

92,3 procent av länsinvånarna är nöjda eller mycket nöjda med den inneliggande vård de fått på något av länets sjukhus, vilket placerar Region Jönköpings län i topp av landets alla regioner.

– Det är ett väldigt bra resultat för vår vård och till och med något bättre än förra mätningen. Resultatet ger oss ett bra underlag att arbeta vidare med för att utveckla den delen av hälso- och sjukvården som innebär kontakt med den specialiserade sjukhusvården, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Totalt har 1816 enkäter besvarats av patienter på sjukhusen i Region Jönköpings län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer