Fortsatt långa passköer i Jönköpings län – polisen börjar med helgöppet

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande långa köer för att få ett nytt pass. I Jönköpings län har polisen nu börjat med helgöppet för att beta av köerna och samtidigt åker folk över hela landet för att få ett pass utfärdat.

– Vi har jättemånga som inte är från länet, säger Anette Timmer, gruppchef för receptionspersonalen hos polisen i Värnamo.

För att minska de långa passköerna har polisen i Jönköpings län nu helgöppet de närmaste två månaderna. De har även utökat öppettiderna med ett par timmar både före och efter ordinarie öppettider.

Flera månaders väntan

I Värnamo är den första lediga tiden först i augusti och i Jönköping och Eksjö får de sökande vänta till september, berättar Anette Timmer och konstaterar att det är en frustrerande situation som polisen fått mycket kritik för.

– Jag förstår det. Vi är också frustrerade men vi gör vad vi kan för att det ska lösa sig. Personalen sliter, konstaterar hon.

Hon tipsar om att vara aktiv på polisens hemsida för att hitta en ledig tid och för personer som inte är digitala finns alltid hjälp att få på 114 14.

Tänkte åka till Östersund

Familjen Lagerström från Nässjö var beredda att åka till Östersund där de fått en passtid, men de slapp det eftersom det dök upp en tid hos polisen i Värnamo. Nu ser de fram emot resan till Grekland i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.