Foto: SVT/Arkiv

Länsmuseet går mot strömmen – många besökare i juli

Publicerad

Många museer tappade i sommar besökare och det varma vädret pekas ut som den stora boven. Men länsmuseet i Jönköpings konstaterar att hos dem var det tvärtom. I juli ökade antalet besökare.

Skrämde det vackra vädret iväg museibesökarna i sommar? Under onsdagen skrev SVT att Destination Jönköpings stora utställning om gladiatorer floppade rejält och på torsdagen berättar Sveriges Radios Kulturnytt om en egen rundringning som visar att landets museer har haft betydligt färre besökare i sommar.

Jönköpings länsmuseum går dock mot strömmen. Antalet besök till museet ökade i juli i år med nästan elva procent jämfört med samma månad förra året. Sammanlagt hade man 8105 besökare.

Svalt inne på museet

– Ökningen beror sannolikt på vår nya John Bauer-satsning” säger museichef Sergei Muchin i ett pressmeddelande. Han menar även att den nya klimatanläggning som installerades för några år sedan kan ha spelat roll då inomhustemperaturerna var betydligt lägre än ute i den heta sommarvärmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.