Mannen i 55-årsåldern har erkänt vissa av övergreppen mot barn via sociala medier och nu döms han till flera års fängelse. Foto: Jessica Gow/TT

Lärare döms till fängelse för flera sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 55-årsåldern som misstänks för övergrepp på flera barn via sociala medier fick i dag sin dom. Han döms till fyra års fängelse och att betala ett stort skadestånd.

Mannen har jobbat som lärare i Jönköpings kommun och döms bland annat för våldtäkt mot barn, flera fall av sexuella övergrepp mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Det är sex barn mellan 9-14 år som har utsatts och mannen har erkänt flera av handlingarna, men inte våldtäkt mot barn. Nu döms han alltså mot sitt nekande av en enig rätt.

Våldtäkter i Indien

Han döms till fyra års fängelse och ska betala sammanlagt nästan en halv miljon kronor i skadestånd till barnen.

Så skyddas barn i domstolen

För barn som blivit utsatta för ett brott kan domstolsprocessen vara svår och skrämmande. I klippet nedan berättar Ola Depui på Jönköpings tingsrätt om hur de anpassar för barnens bästa.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Ola Depui på Jönköpings tingsrätt hur det går till i rätten när ett barn är brottsoffer. Foto: Emma Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkter i Indien

Mer i ämnet