Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför Stig-Arne Tengmer (L), kommunpolitiker Taberg, vill att partiet avbryter samarbetet med SD omedelbart. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Lokala liberaler i Jönköpings län vill avbryta samarbetet med SD

Uppdaterad
Publicerad

Flera lokala liberaler vill att partiet avslutar det samarbete som finns med SD på regeringsnivå. Stig-Arne Tengmer (L), kommunpolitiker från Taberg, vill att partiet omedelbart bryter samarbetet.

I klippet: hör varför Stig-Arne Tengmer (L) från Taberg vill avbryta samarbetet med SD helt.

Avslöjandet om SD:s anonyma konton har fått flera lokala liberala politiker att ifrågasätta partiets samarbete med SD.

Liberala ungdomsförbundets förbundsstyrelse har krävt ett stopp för förhandlingar med SD. Jönköpingsbon Andreea Vanciu sitter i förbundsstyrelsen och delar den åsikten.

– Jag tycker SD:s agerande är oacceptabelt och att deras agerande måste få konsekvenser, säger Andreea Vanciu (L).

Många reaktioner

Liberalernas länsordförande Jimmy Ekström, har fått ta emot många reaktioner efter avslöjandet och inväntar nu besked från partiledningen om hur partiet ska agera i frågan om samarbetet.

– Vi har spelregler i Tidö-samarbetet och om något part går utanför det så finns ju inte samarbetet, säger Jimmy Ekström (L), ordförande liberalerna i Jönköpings län.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Angelica Lundberg (SD) är kritisk till Kalla faktas granskning om partiets anonyma konton på sociala medier – hör mer i videoklippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.