Foto: TT/Arkivbild

Man anhållen misstänkt för koppleri i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En man greps natten till fredag av polisen i Jönköping misstänkt för koppleri. Mannen greps i samband med ett tillslag och misstänks ha främjat prostitution.

Den misstänkte mannen greps natten till fredag då polisen gjorde ett tillslag efter ett tips om prostitution på ett hotell i Jönköping. Personalen på hotellet misstänkte att det pågick sexhandel på ett av rummen och slog larm.

Polisen kom till platsen och i rummet hittades en man i 35-årsåldern som misstänktes för att ha köpt sex av en kvinna som även hon var på platsen. Mannen fick en ordningsbot medan kvinnan är att betrakta som ett vittne. Hon uppgav för polisen att hon hade sålt sex till mannen.

I anslutning till hotellet grep polisen även en man som är i 30-årsåldern. Han misstänks för att ha främjat prostitution. Mannen anhölls under fredagsmorgonen av åklagare misstänkt för koppleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexhandel i Jönköping

Mer i ämnet