Arkivbild. De två bränderna under tisdagen var ett par i raden av oförklarliga bränder som inträffat i Mullsjö den senaste tiden. Foto: TT

Man från Jönköping åtalas för skogsbränder i Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

En Jönköpingsbo i 30-årsåldern åtalas nu för två skogsbränder i Mullsjö förra året. Det senaste året har det varit ett flertal bränder i Mullsjötrakten som misstänks vara anlagda. Och nu finns det alltså en misstänkt för några av dem.

Mannen som nu åtalas är samma person som anhölls i november men som släpptes efter ett par dagar. Enligt Jönköpings-Posten handlar åtalet om två bränder som ska ha anlagts den nionde augusti i fjol. Brotten rubricerades först som mordbrand men det har nu ändrats till grov skadegörelse.

Mannen erkänner att han anlagt bränderna den nionde augusti men han nekar till brott.

Flera terrängbränder i Mullsjötrakten

Under sommaren har det rapporterats om sju oförklarliga bränder i Mullsjö och även sommaren 2020 inträffade en rad bränder i Mullsjö, bland annat på en camping.

Polisen uppger för tidningen att de ska utreda om den åtalade mannen kan vara misstänkt för andra bränder.

Mannen är dömd för flera brott sedan tidigare, bland annat misshandel, skadegörelse, vårdslöshet i trafik och olovlig identitetsanvändning.

Se nedan om en brand förra året. Observera att mannen inte åtalas för den branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.