Polisen hoppas få tips om de mystiska bränderna i Mullsjö

Publicerad

Efter att flera bränder utbrutit utan tydlig naturlig förklaring i Mullsjö under juni och juli vädjar nu polisen till allmänheten att vara uppmärksamma och tipsa om de ser något misstänksamt.

Under sommaren har sju bränder i Mullsjö kommun utbrutit utan naturlig förklaring. Enligt förundersökningsledare Pia Paldanius kan polisen inte utesluta att bränderna är anlagda, men någon misstänkt person har de inte kunna gripa.

– Bränderna har varit inom ett begränsat område i Mullsjö. Vi kan inte utesluta att någon ligger bakom dem, säger hon.

Svårt fastställa tillvägagångssätt

Pia Paldanius säger att det kan vara svårt att fullt ut fastställa tillvägagångssätt och brandorsak, men att de inte funnit någon tydlig naturlig orsak till bränderna. Nu uppmanar hon Mullsjöborna att vara uppmärksamma och kontakta polisen om de observerar något som sticker ut eller om någon beter sig avvikande.

– Vi har några personer som upptäckt bränder och gjort iakttagelser. Men inga vittnen till själva gärningen, säger hon.

Brann även förra sommaren

Även under sommaren 2020 inträffade en rad bränder i Mullsjö, bland annat på en camping. I november anhölls en man misstänkt för att ha anlagt två av bränderna, men han släpptes senare. Men vad gäller en av dessa bränder är polisens utredning nu klar och överlämnad till åklagare.

Om sommarens bränder har något samband med dem som inträffade förra året vill polisen inte spekulera kring.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer