Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Johannes Tolf berättar från tingsrätten om de två misstänkta mordplatserna. Foto: SVT

Man häktas misstänkt för mord i Taberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern häktades på fredagen för mord på en kvinna i Taberg. Han misstänks på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Åtal ska vara väckt den 21 april.

Det var i måndags som kvinnan i 40-årsåldern hittades död i Taberg söder om Jönköping. Den nu misstänkte mannen anhölls först i sin frånvaro och sedan fysiskt. På fredagsmorgonen mottog tingsrätten en häktningsframställan och nu är mannen alltså häktad.

Polisen bekräftar under fredagen också att den döda kvinnan är från Göteborgs kommun och hon har varit anmäld försvunnen i en månads tid. Anhöriga är underrättade.

Mordet i Taberg

Koppling till hus i Taberg

Mannen är i 20-årsåldern och har en koppling till den bostad i Taberg som spärrades av i samband med att kvinnan hittades död i ett skogsområde intill.

I det här området i Taberg hittades kvinnan död i tisdags. En man begärs nu häktad för mord. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Han misstänks på sannolika skäl för mord, men hans försvarare Andreas Grudemo sa till SVT redan innan förhandlingen att mannen förnekar brott. Det vidhöll han också vid förhandlingen i tingsrätten. Mannen häktas i fyra veckor och åtal ska vara väckt klockan 11 den 21 april.

Fortsatt förundersökning

Kammaråklagare David Larson höll i häktningsförhandlingen för åklagarkammarens räkning.

– Förundersökningen går nu vidare. Vi arbetar brett och förutsättningslöst med en mängd olika utredningsåtgärder, till exempel förhör och tekniska undersökningar. Det är många uppgifter att sortera i inledningsskedet av en mordutredning, säger David Larson, i ett pressmeddelande.

Polisens kriminaltekniker efter att en kvinna hittats död i Taberg söder om Jönköping. Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Stefan Sundling, chef för grova brottsgruppen i Jönköping, berätta om det misstänkt mordet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet