Foto: Tobias Marbenius

Man misstänkt för mord anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för mord i Lekerydstrakten i östra delen av Jönköpings kommun. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Samtidigt fortsätter polisen under måndagen med att knacka dörr i området.

Det var vid 04.30-tiden på söndagen som polisen fick samtal om att det fanns en person i en bostad som inringaren misstänkte var död. Eftersom det finns oklara omständigheter kring dödsfallet utreder polisen ärendet som mord.

– Det är den sammantagna bedömningen som gör att vi misstänker brott, säger kammaråklagare Adam Rullman på måndagsförmiddagen.

Lekerydsmordet

På söndagskvällen anhölls en man misstänkt för mord, och han ska enligt åklagaren neka till brott.

Vet inte vem offret är

På måndagsförmiddagen var fortfarande identiteten på den döda mannen okänd. Tekniker har jobbat på plats i bostaden som är avspärrad för att säkra eventuell bevisning. Det har konsterats att den döda personen är en man men inte vem han är.

– Vi går inte ut med mer uppgifter innan vi vet vem den personen är. Det är det utredningen fokuserar på just nu, säger Rullman.

Den misstänkte gärningsmannen, liksom flera andra personer, är förhörda om händelsen och fler förhör kommer att hållas under måndagen.

– Det mest avgörande för den här utredningen är dels identiteten på den avlidne men vi inväntar också svaren från obduktionen för att få veta mer om hur den här mannen avlidit. I väntan på det genomför vi alla utredningsåtgärder för att inte missa något om det skulle framkomma att det rör sig om ett brott, säger Stefan Sundling, chef för grova brottsgruppen i polisområde Jönköping.

Hemmahörande i kommunen

Enligt åklagaren är den misstänkte gärningsmannen hemmahörande i Jönköpings kommun.

Finns det någon misstanke om att det kan röra sig om fler gärningsmän?

– Just nu har vi en person som vi misstänker. Vi har ingen annan misstänkt, men det är en fråga som ständigt är under prövning, säger Adam Rullman.

LÄS MER: Polisen utreder misstänkt mord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lekerydsmordet

Mer i ämnet