De tre misstänkta mördarna ska vara kvar i häktet i väntan på dom. Foto: Polisens förundersökning

Misstänkt för Tranåsmord ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Uppdaterad
Publicerad

I fredags avslutades rättegången mot de tre män som står åtalade för mord på en man i 20-årsåldern i Tranås i oktober. Eksjö tingsrätt har beslutat att samtliga ska vara kvar i häktet i väntan på dom och att en av dem ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Det är en man i 35-årsåldern som ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att fastställa om han led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för mordet.

Utfallet av den kommer att påverka om mannen ska dömas till fängelse eller till sluten rättspsykiatrisk vård. Resultatet av undersökningen ska redovisas för Eksjö tingsrätt senast den 20 maj.

Misstänkt mord Tranås

Häktade med restriktioner

Eksjö tingsrätt har också beslutat att alla tre ska ha kvar restriktioner när de sitter fortsatt häktade i väntan på dom.

Åklagaren Heléne Thomasson hade begärt det eftersom huvudförhandlingen ännu inte är avslutad och att det finns risk för att de misstänkta undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. Enligt åklagaren har två av det åtalade försökt att påverka utredningen under häktningstiden.

Restriktionerna innebär att de åtalade männen inte får ha kontakt med andra häktade eller ta emot besök.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du när de misstänkta mördarna filmas av en övervakningskamera samma morgon som dådet. Du hör även vad de har för kriminellt förflutet. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord Tranås

Mer i ämnet