Mannen som misstänks för att ha försökt döda tre personer i Eksjö under torsdagen har häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall. Foto: Bengt Ljunggren

Misstänkt häktad för tre fall av försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som greps efter det allvarliga våldsbrottet i Eksjö på torsdagsmorgonen har nu häktats. Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en kvinna och två barn.

Mannen, som är skriven på en adress i Malmö, greps strax efter klockan halv tio på torsdagsmorgonen på järnvägsstationen i Nässjö. Han misstänks en timme tidigare ha försökt döda tre personer, en kvinna och två barn, i en bostad i Eksjö.

De tre vårdades till en början för livshotande skador och opererades akut. Idag meddelar Höglandssjukhuset i Eksjö att deras tillstånd fortfarande är allvarligt med stabilt.

Försök till mord Eksjö

Vid häktningsförhandlingen nekade mannen till alla anklagelser. Något motiv till gärningen är fortfarande inte känt.

Åtal ska vara väckt senast den 30 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försök till mord Eksjö

Mer i ämnet