Foto: Mikael Fritzon/TT

Mordmisstänkt hotade personal på boende

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i Vetlanda i förra veckan, ska även ha hotat personalen på det kommunala serviceboendet där mordet ägde rum. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Anmälan är skriven av funktionschefen för boendet och i den beskrivs vad som ska ha hänt natten den 20 februari.

”Natten till 2018-02-20 blev en brukare i ovannämnda boende utsatt för grovt våld med dödlig utgång av en granne. I samband med detta blev den personal som var i tjänst på natten hotad av gärningsmannen.”

Vetlandamord

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan samt mordförsök på en annan kvinna den 23 februari. Men han är även på sannolika skäl misstänkt för olaga hot, vilket åklagaren bekräftar gäller en tredje målsägare.

– Det olaga hotet gäller en tredje målsägare. Men av utredningsskäl vill jag inte gå in på vad hotet innefattat eller mot vem det riktades, säger Pernilla Törsleff, åklagare.

Var det dödshot och användes något tillhygge?

– Jag vill inte gå in på det.

I ett mejl till SVT uppger Marianne Karlsson, vård- och omsorgschef i Vetlanda, att kommunen förutom anmälan till Arbetsmiljöverket även kommer göra en egen internutredning kring händelsen.

– För övrigt kan vi inte uttala oss mer om ärendet under pågående polisutredning, säger hon i mejlet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vetlandamord

Mer i ämnet