Nässjö kommun har bäst tillväxt i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Nässjö vinner utmärkelsen Bästa tillväxt i Jönköpings län. På andra och tredje plats kommer Gislaved och Habo. Utmärkelsen delas årligen ut av kreditupplysningsföretaget Syna.

Priset går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar.

– Att Nässjö toppar i Jönköpings län är extra roligt eftersom kommunen tidigare år haft mer blygsamma placeringar, säger Harald Stjerna i ett pressmeddelande från Syna.

Näringslivsbolaget: ”Fantastisk utveckling”

Claes Johansson, vd Nässjö näringsliv, säger Nässjö är en central knutpunkt och att den nya tågkombiterminalen kommer göra det ännu bättre för företagen framåt. Foto: Ebba Öberg/SVT

Claes Johansson, vd för Nässjö näringsliv som är en paraplyorganisation för runt 380 företag i kommunen, hade på känn att företagen skulle ha gjort bra ifrån sig.

– Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Det sjuder av aktiviteter inom näringslivet, och det har tillkommit många nya företag samtidigt som befintliga har expanderat och nyanställt, säger han.

I klippet berättar han mer om hur Nässjö kommun lyckats vända trenden.

Jönköpings län

Så placerar sig kommunerna i rankingen:

1. Nässjö

2. Gislaved

3. Habo

4. Sävsjö

5. Aneby

6. Jönköping

7. Vetlanda

8. Eksjö

9. Värnamo

10. Gnosjö

11. Tranås

12. Vaggeryd

13. Mullsjö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.