I klippet ovan förklarar vicerektorn, Robert Gunnarsson, hur campusundervisningen ska gå till. Foto: Simon Fredling Jack, SVT.

Nu får studenter studera på högskolan igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vår med en coronapandemi har det inte varit tillåtet med campusundervisningar på högskolan i Jönköping. Men nu när höstterminen börjar kommer en hel del studenter att strömma till Jönköping University. Men samtidigt fortsätter distansundervisningen.

Alla studenter som studerar vid Jönköpings högskola kommer inte att få campusundervisning. I första hand ska förstaterminsstudenter undervisas på plats. Det gäller också studiegrupper som behöver göra laborativa eller praktiska moment, men också studiegrupper som ska göra examinationer som enligt högskolan i Jönköping inte är lämpliga att genomföra digitalt.

– Vi försöker informera alla studenter om att ta sitt personliga ansvar och att hålla avstånd, det här handlar inte bara om undervisningssalar, korridorer och andra allmäna utrymmen, säger Robert Gunnarsson, vicerektor för utbildning på högskolan i Jönköping.

Corona Jönköping

50 personer undervisas

Det är maximalt 50 studenter som kommer att få befinna sig i en undervisningslokal. En gräns som gäller under förutsättning att det går att hålla tillräckligt avstånd i en lokal. De studenter som inte är schemalagda uppmanas av högskolan att inte befinna sig på campus.

Digital distansundervisning kommer även fortsättningsvis att genomföras. Generell information kommer att spelas in och göras tillgänglig digitalt.

Fler studenter

Nu under coronapandemin blev 700 fler studenter antagna i första urvalet jämfört med förra året.

– Naturligtvis hade vi önskat att få hit alla som sökt sig till oss, vi har ökat vårt antal antagna och är jätteglada för det, säger Robert Gunnarsson.

I klippet ovan förklarar vicerektorn, Robert Gunnarsson, hur campusundervisningen ska gå till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet