Foto: Maria Sandblom / SVT

Ny bilbrand i Anderstorp

Uppdaterad
Publicerad

För andra natten i rad brann en bil i Anderstorp, Gislaveds kommun. Enligt polisen försökte någon även tända på ytterligare en bil.

Larmet om branden kom strax efter klockan 02.20. Polisen uppger att bilarna stod på en parkering utanför ett garage.

– En bil har man lyckats förstöra och man har även försökt antända en bil till, men misslyckats med en fullbordad brand, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand och en anmälan om försök till skadegörelse genom brand.

LÄS MER: Två bilar brann i Anderstorp

”Känns fruktansvärt”

Även under natten till tisdag anlade någon två bränder i bilar på två olika adresser i Anderstorp. Per Flodin är en av dem som drabbats av bränderna.

– Polisen ringde till mig vid fyra på natten och undrade om jag äger en corola och det gör jag ju. Det visade sig att någon tänt eld på min bil och det var bara ett skal kvar. Den var helt utbränd.

Han fortsätter:

– Det är jätteolustigt. Jag blir nervös. Dessutom är jag sjukpensionör och har inte råd att köpa bilar till höger och vänster. Det känns orättvist.

En kvinna som bor i området vaknade av tumultet.

– Det kom massa grannar och flyttade bilar. Det kom civilpolis med hund och sprang runt omkring. Min flicka vaknade och sa; mamma de ska bränna oss. Det är fruktansvärt.

Ingen misstänkt

Enligt Jan Fryksén utbröt nattens brand på en av adresserna där det brann igår.

– Vi ser i nuläget ingen konkret koppling, men på grund av bland annat tidpunkten och platsen kan samband inte uteslutas, säger han.

Polisen har i nuläget inga misstänkta för bränderna.

– Vi är intresserade av vittnesuppgifter. Anderstorp är inte stort och det är vanligare att folk gör iakttagelser i mindre samhällen, säger Jan Fryksén.

Senare under onsdagsförmiddagen meddelar polisen att de fått in några tips.

– Vi följer nu upp dem, men vi vill fortfarande att folk hör av sig, säger Jenny Karlsson, förundersökningsledare vid polisen i Värnamo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.