Ny terminal skapar ett 40-tal nya jobb söder om Jönköping

Publicerad

Leveransföretaget Bring bygger en ny terminal på cirka 32 000 kvadratmeter på Södra Stigamo i Jönköping. Första halvåret 2025 ska bygget stå klart.

– Terminalen i Jönköping är navet i vår svenska verksamhet. För att kunna fortsätta växa behöver vi öka vår kapacitet i Jönköping med en ny terminal, säger Hanna Jonasson, director of operations på Bring Sverige i ett pressmeddelande.

Den nya terminalen blir mer än dubbelt så stort som den terminal bolaget redan har söder om Jönköping. Brings paketvolymer har ökat med 250 procent de senaste fyra åren och företaget behöver expandera.

Fossilfria transporter

Inledningsvis kommer den nya terminalen innebära ett 40-tal nya arbetstillfällen, men det kan enligt företaget bli fler på sikt.

Terminalen kommer att ha solceller på taket och företaget har som ambition att fler leveranser ska ske med elfordon de kommande åren.

– Vi rustar för att ta i bruk långt många fler elbilar än vi har idag. Vi har en tydlig ambition som säger att om två år ska alla varåa leveranser i Sverige vara fossilfria, så på den nya terminalen kommer det att vara fler laddpunkter än på någon annan terminal vi har i Sverige, säger Hanna Jonasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.