Foto: SVT

Nytt företag tar över stadsbusstrafiken

Publicerad

Företaget Vy buss tar över stadsbusstrafiken från juni 2021 – 2031. Detta stod klart efter att Region Jönköpings län gjort en upphandling genom Jönköpings länstrafik.

Det blir fler bussar som kommer utrustas med wi-fi, usb-laddare och hjärtstartare. Och samtliga bussar kommer att drivas med el eller biogas, enligt ett pressmeddelande av Jönköpings länstrafik.

– Det här är startskottet för en större utveckling av stadstrafiken i Jönköping, säger Marcus Eskdahl, regionråd (S) och ordförande i nämnden för trafik i pressmeddelandet.

Expressbusslinje

I det nya avtalet kommer det att finnas en expressbusslinje mellan Huskvarna och Jönköping, körtiden är beräknad till 12 minuter.

Trafikdirektören Carl-Johan Sjöberg säger i pressmeddelandet att han vill att kunderna ska bli nöjdare.

– Fokus under kommande avtal kommer ligga på att öka attraktiviteten genom ett högre turutbud och att utveckla trafiken så att fler kunder ska kunna välja att åka med stadsbussarna, säger han i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer