Arkivbild. För andra gången under en vecka har en varg attackerat får i närheten av Gnosjö. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Nytt vargangrepp i Gnosjötrakten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdagen skedde ytterligare ett vargangrepp i Gnosjö kommun, den här gången i Älghult cirka fem kilometer norr om Gnosjö.

Enligt länsstyrelsen råder det inga tvivel om att det åter igen rör sig om ett angrepp av just varg.

– Nej, det är en varg. Igår var vår besiktningspersonal ute på platsen, säger Jens Mattsson, pressansvarig på Länsstyrelsen i Jönköping.

Varg i Jönköpings län

En tacka hittades död, ytterligare en tacka skadades av vargen och ett lamm saknas. Utöver de spår som hittades på djuren har inga andra spår i form av exempelvis päls eller spillning efter vargen hittats.

Andra angreppet under veckan

Natten till onsdagen ägde ett vargangrepp rum i Hyltan strax söder om Gnosjö och det kan röra sig om samma varg som varit i farten.

– Vi vet ju inte helt säkert och vi vet inte heller om den nu har lämnat området. Vargar kan vandra ett par mil under en natt, säger Jens Mattsson.

Vad bör man som djurägare i det här området tänka på nu om den är kvar?

– Vi uppmanar till vaksamhet. Att i möjlig mån ta in djuren eller se efter dem lite extra.

Behöver allmänheten vara rädd?

– Nej, men man ska alltid ha respekt för vilda djur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Jönköpings län

Mer i ämnet