Simon Önerud stannar kvar i HV71 och målet är tydligt. Laget ska tillbaka till SHL. Foto: Bildbyrån

Önerud stannar i HV71

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen kom beskedet. HV71s kapten förra säsongen Simon Önerud stannar i Jönköpingsklubben. Han har skrivit nytt kontrakt och kommer att följa med laget ner i allsvenskan.

– Målet är klart och det är att vi ska tillbaka, säger han.

Simon Önerud har skrivit ett tvåårskontrakt med moderklubben. En klubb han har spelat 438 matcher för och har två SM-guld med. De senaste två säsongerna har han varit lagkapten i klubben.

–Det känns fantastiskt bra! HV71 är min moderklubb och det är här jag har mitt hjärta. För mig har det alltid bara varit aktuellt att spela i HV71 och det är en underbar känsla när det nu är klart. Målet är klart och det är att vi ska tillbaka och jag känner mig priviligierad att få vara med på den resan, säger Simon Önerud i ett pressmeddelande.

–Simon är vår kapten och otroligt viktig för oss. Han har ett stort HV-hjärta och leder laget varje dag i sitt sätt att vara. Han visar prov på hur mycket klubben betyder för honom i och med att han skrivit nytt avtal med oss, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Nedan ett av Öneruds mål den gångna säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.