I klippet hör du hur stämningen är i kommunen nu när det gått drygt tre veckor sedan våldsdådet som skakade hela landet.

Oron fortfarande påtaglig i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Det finns fortfarande en stor oro hos många Vetlandabor drygt tre veckor efter det brutala knivdådet. Kommunstyrelsens ordförande Henrik Tvarnö (S), tror att det finns många frågor som behöver få ett svar innan ett slags lugn kan infinna sig.

– Generellt är det ganska lugnt och man slås av den omtanke som folk visar varandra. Samtidigt har vi ganska många som känner en oro och fortfarande har många frågor runt det som hände, säger Henrik Tvarnö.

När SVT talar med folk i centrala Vetlanda märks det att många fortfarande tänker på våldsdådet skakade hela Sverige den 3 mars. Många söker svaret varför det inträffade.

Våldsdådet i Vetlanda

– Han bor ju inte så jättelångt från där jag bor. Han kunde börjat där, så det har man ju tänkt på, säger Monica Öberg.

I klippet ovan hör du bland annat henne och Henrik Tvarnö berätta mer om hur det är i Vetlanda drygt tre veckor efter dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet