Foto: SVT/TT

Polis åtalas för att ha köpt sex i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad
En polis åtalas vid Jönköpings tingsrätt för att ha köpt sex. Polismannen, som är i 40-årsåldern och tjänstgör vid en annan polisregion, nekar till brott.

Eftersom det är en polis som är misstänkt för brottet har utredningen hanterats av särskilda åklagarkammaren, men rättegången kommer att hållas i Jönköpings tingsrätt, rapporterar Jönköpings-Posten.

Mannen kunde gripas på bar gärning i en lägenhet i Jönköping som polisen hade spaning på.

– Här hade man lokaliserat en lägenhet, som var aktuell för den här typen av verksamhet, som man hade fysisk spaning på, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck, till tidningen.

Nekar till brott

Polismannen har nekat till brottsrubriceringen köp av sexuell tjänst. Inledningsvis erkände han rubriceringen försök till köp av sexuell tjänst, men senare har han nekat till brott eftersom han avbrutit och ångrat sig.

Döms polismannen för köp av sexuell tjänst är risken stor att han även förlorar sin anställning hos polisen. Under utredningen är polisen omplacerad från sin ordinarie tjänst.

Polis och länsstyrelse i Jönköping hade i höstas en riktad insats mot sexköp. Se klipp nedan.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så arbetar länsstyrelsen med att motverka sexhandeln

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexhandeln i Jönköping

Mer i ämnet