Polisens avspärrningar kring området där kvinnan hittades död i Gnosjö. Nu söker polisen fler tips från allmänheten. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Polisen ber om tips efter mordet i Gnosjö: ”Detaljer kan vara en viktig pusselbit”

Uppdaterad
Publicerad

Två dagar efter dådet där en kvinna hittades död i Gnosjö saknar polisen både misstänkt gärningsperson och motiv. Nu går de vidare med att bland annat studera övervakningskameror och mobiltrafik.

Samtidigt som ett omfattande utredningsarbete pågår ber man om tips och iakttagelser från allmänheten.

– För en utredare med olika pusselbitar kan tillsynes oviktiga detaljer vara en viktig pusselbit. Jag har ganska stort hopp om att det finns personer bland allmänheten som har upplysningar som kan vara av vikt för utredningen. Har man funderat över något man har sett den här kvällen är det förmodligen värt för oss att få reda på det, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson hos Polisen.

Mordet i Gnosjö

Förhör med anhöriga

Under dagen har polisen hört offrets vänkrets, efter att tidigare ha förhört hennes anhöriga. Det är oklart för polisen om offret kände till gärningsmannen sedan innan. Hittills tror de inte att det rör sig om ett rån.

 Har ni en tidpunkt för när hon lämnade sin bostad?

– Det har framkommit en del uppgifter i vårt undersökningsarbete vi har gjort. Vi har en ganska bra bild av det. Den uppgiften har utredningen valt att behålla för sig själva, säger polisens presstalesperson.

Gärningsperson på fri fot?

Personer SVT Jönköping träffar i Gnosjö vittnar om en stor oro efter våldsdådet. Johnny Gustavsson tycker det är svårt att spekulera om det finns en gärningsperson på fri fot i Gnosjö i det här läget.

– Det har gått nästan två dygn sedan händelsen inträffade. Då kan man antingen vara kvar på samma plats där man har varit hemmahörande eller befinna sig på andra sidan jordklotet.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om grannarnas oro efter det misstänkta mordet i Gnosjö. Foto: Linda Mathillas/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Gnosjö

Mer i ämnet