I klippet berättar polischefen Malena Grann om ett tillslag av sprängmedel som hade kunnat få stora samhällskonsekvenser. Foto: SVT

Polisen efter tillslaget: ”Detta hade kunnat få stora konsekvenser”

Uppdaterad
Publicerad

Stora mängder sprängämnen har under veckan beslagtagits efter tillslag i Gnosjö och Eksjö kommun. Under fredagen pågår häktningsförhandlingar mot tre personer som misstänks för hantering sprängmedlet, samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Enligt polisområdeschefen Malena Grann har polisen gjort stora beslag av sprängämnen under veckan. Hon menar att arbetet mot illegala vapen och sprängämnen är högt prioriterat.

– Vårt arbete har gett ett bra utfall när vi kunnat göra ett så stort beslag av sprängämnen, säger hon.

Sprängmedel Eksjö

En förundersökning är inledd och tre personer har begärts häktade. Misstankarna rubriceras som grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

– Om det här hade hamnat i fel händer hade det kunnat få stora konsekvenser, säger Malena Grann.

Se polischefen Malena Grann berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängmedel Eksjö

Mer i ämnet