Mannen hittades svårt skadad av förbipasserande på fredagskvällen på en parkering i Hestra, men hans liv gick inte att rädda Foto: SVT/TT

Polisen söker vittnen i Hestra – man avled av sina skador

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart vad som hänt den man som hittades svårt skadad i Hestra i fredags kväll, och som senare avled på sjukhuset. Polisen söker vittnen och brottsmisstanken om mord alternativt dråp finns kvar.

Mannen som är i 50-årsåldern hittades av förbipasserande vid 22.20-tiden på fredagskvällen på en parkering i Hestra, i Gislaveds kommun. Han var svårt skadad och avled senare på sjukhus. Polisen har genomfört dörrknackning, haft en hundpatrull på plats, kontrollerat övervakningskameror, men det är fortfarande oklart vad som hänt honom.

– Det oklara läget kvarstår, säger Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp i Jönköping.

Obduceras i veckan

En förundersökning om mord, alternativt dråp inleddes under helgen, men polisen utesluter inte att det kan röra sig om en olycka. I nuläget finns det ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

– Vi väntar på att en rättsmedicinsk obduktion ska genomföras. Den planeras att påbörjas imorgon och är troligen klar tidigast på fredag. Tidigast då kommer vi att ha någon form av inriktning om vad som hänt, säger Stefan Sundling.

Söker vittnen

Polisen uppmanar eventuella vittnen att höra av sig. Än så länge har de inte kommit i kontakt med någon som bevittnat vad som inträffade under fredagskvällen.

Enligt polisen är mannen hemmahörande i trakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.