Blommor har lagts på stället där 48-årige Gica brukade sitta utanför Rosengallerian i Huskvarna Foto: SVT

Polisen tar in förstärkning i utredningen av Huskvarnamordet

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av mordet på den hemlöse mannen i Huskvarna är inne i ett intensivt skede och nu kallas extra personal in för att klara alla förhör med bland annat barn. Det kommer dock inte att komma något åtal på torsdag när åtalstiden går ut.

– Vi har lånat in personal från hela polisregionen för att kunna göra utredningen skyndsamt eftersom det handlar om unga människor, säger Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp.

Polisens utredning av mordet på en hemlös EU-migrant i en park nära Smedbyn i Huskvarna är inne i en intensiv fas. För att klara av alla förhör som ska hållas har polisen lånat in personal från hela polisområde öst, som består av Jönköpings län, Östergötland och Södermanland.

– Det är en stor mängd förhör som hålls denna och nästa vecka, berättar Stefan Sundling.

Inget åtal i veckan

En 16-årig pojke sitter häktat misstänkt för mord. Han nekar till anklagelserna som riktas mot honom och högsta domstolen har nu avslagit hans begäran om att få häktningen omprövad.
Ytterligare en person under 15 år är misstänkt i ärendet, men på grund av att personen är under 15 år har denne inte häktats.

Åtalstiden går ut på torsdag, men åklagare Linda Schön meddelar idag att hon inte kommer lämna in åtal på torsdag.

Kommer du begära förlängd åtalstid?

– Det kan jag inte svara på, säger Linda Schön.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet "Gica"

Mer i ämnet