Värnamoborna Zikreta Mujezinovic och Jari Oksanen går helst inte ut i sin stad nattetid. Hör mer om det i klippet ovan Foto: SVT

Polisen tror inte på upptrappad gängkonflikt i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Sedan explosionen i Värnamo natten till torsdagen så har polisen arbetat intensivt med att lägga pussel kring vad som hände och varför. Under fredagen vill polisen inte lämna några fler kommentarer, men uppger att det i nuläget inte finns något som tyder på en upptrappning av gängkonflikten i kommunen.

Den man som avled i samband med att han hanterade en sprängladdning i ett garage i ett flerfamiljshus i Värnamo tillhörde ett kriminellt nätverk och enligt uppgifter som SVT tagit del av hade han kopplingar till mc-klubben Bandidos.

Under torsdagen gjorde polisen flera tillslag mot olika adresser i Värnamo, bland annat Bandidos klubblokal i Kärda. Vad dessa tillslag gett eller vad som framkommit vid de förhör som hölls under gårdagen vill polisen idag inte kommentera. Dock understryker man att man inte tror att sprängningen är ett led i en upptrappad gängkonflikt.

Våldsvågen i Värnamo

Vill skapa trygghet

– Det finns inga indikationer på vedergällning, säger poliskommunikatören Tommy Thorngren som även tillägger att det i nuläget inte finns någon person som är misstänkt för brott.

I Värnamo finns det efter dådet en ökad oro, polisen satsar därför under helgen på trygghetsskapande åtgärder och kommer att vara synliga på gator och torg.

Möt Värnamobor dagen efter den kraftiga explosionen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet