Vittne ”Hörde hur någon skrek”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de personer som bor i närheten av det garage där explosionen inträffade har under morgonen och förmiddagen träffats i den lokal som kommunen upprättat som evakueringlokal. Strax innan lunch kunde de återvända till sina hem då polisen släppte avspärrningarna.

Mikael Åqvist och Birgit Karlsson vaknade under natten av den kraftiga smällen som senare visade sig vara en sprängladdning och kunde strax därefter höra hur en person skrek av smärta.

Personen, en man i 35-årsåldern, avled senare på sjukhus och polisen betecknar händelsen som en uppgörelse i en lokal gängmiljö.  En av teorierna som polisen arbetar efter är att sprängladdningen var riktad mot någon annan än den man som avled.

Våldsvågen i Värnamo

Värnamo kommun startade vid lunchtid sitt krisstöd för att kunna erbjuda stöd i det som hänt.

– Jag har full förståelse för att man kan känna oro eller otrygghet efter den här typen av händelse, säger Marcus Skytt, säkerhetssamordnare på Värnamo kommun.

Har ni fått några signaler från allmänheten?

– Nej det har vi inte direkt. Men självklart påverkar det våra kommuninvånare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet