Foto: TT

Polisen varnar för brott mot äldre

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har ytterligare äldre personer utsatts för att två yngre kvinnor tagit sig in hos dem. De har sedan tagit kontanter och smycken.

Flera äldre personer har drabbats i länet. Under fredagen härjade två kvinnor på flera orter på höglandet. De ska bland annat ha knackat på hos flera personer på ett äldreboende.

Om det är samma kvinnor som under helgen ringt på hos två äldre personer i Värnamotrakten, vet polisen inte och man vill nu ha tips från allmänheten.

LÄS MER: Sex åldringsbrott på Höglandet

De båda kvinnorna sägs vara mellan 20 och 30 år och ha mörkt långt hår.

Bestulna på kontanter

På förmiddagen i dag måndag anmälde ytterligare en äldre kvinna att hon haft påhälsning av två kvinnor. Kvinnan som bor på Dalvik i Jönköping har blivit av med kontanter. Senare under eftermiddagen inkom ytterligare en anmälan från en äldre kvinna i Vaggeryd som uppges ha blivit bestulen på kontanter. Enligt polisen har stölden skett i samband med ett besök av en kvinna som sa sig komma från kommunen för att ge vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.