Annika Brandin berättar att intresset för Elmiadalen varit stort. Foto: SVT

Premiär för Elmiadalen – ett digitalt alternativ till Almedalen

Publicerad

Denna vecka brukar Almedalen på Gotland vara den heta mötesplatsen för politiker, föreningar och organisationer. På grund av pandemin är Almedalen i år inställd och då har mässbolaget Elmia tagit vid och arrangerar Elmiadalen i dagarna två.

Under två dagar kommer den digitala Elmiadalen att sändas live från Elmiamässan i Jönköping. Programmet är späckat med föreläsningar och diskussioner, varvat med musik och underhållning. Och syftet är att skapa en plats där erfarenheter kan utbytas för att ta tillvara på den innovationskraft som idag finns i Sverige.

– Att få chansen att olika typer av individer och industrier kommer samman och kan dela erfarenheter med varandra är fruktansvärt viktigt, säger Annika Brandin, affärsområdesansvarig för infrastruktur och transport på Elmiamässan.

Kan följas kostnadsfritt

Programmet kan följas kostnadsfritt via livestream och hittills har intresset varit stort.

– Alla är väldigt nyfikna och tycker vi är modiga som vågar satsa på något nytt när väldigt mycket är nedstängt, säger Annika Brandin.

Programledare och moderatorer är Niklas Källner och Lottie Knutson som båda bott i Småland under sin uppväxt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.