Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helena Bouveng (M) Foto: Privat

Helena Bouveng (M) frias från misstankar: ”Jätteskönt”

Uppdaterad
Publicerad

Den moderata riksdagsledamoten Helena Bouveng från Vetlanda frias från misstankarna om bedrägeri. Hon misstänktes ha uppgett felaktiga uppgifter för att få en övernattningslägenhet och traktamente.

Det var efter Uppdrag gransknings avslöjande i Maktens bostäder i början av juni som Helena Bouveng misstänktes för bedrägeri. Hon hade uppgett att hon bor i Vetlanda och därför har rätt till både övernattningslägenhet och traktamente från riksdagen samtidigt som hon själv angett att hon har en permanent bostad inom 50 kilometer från Stockholm.

Utredningen läggs ned

Skulle hon varit skriven i sin bostad i närheten av Stockholm skulle hon inte ha varit berättigad till ersättningarna från riksdagen. Men nu läggs utredningen ner, enligt P4 Jönköping, då det inte går att bevisa att hon gjort sig skyldig till brott.

– Det är naturligtvis jätteskönt. Det har varit en tung tid för mig som har drabbat familjen och kollegor också, säger Helena Bouveng till SVT Jönköping.

Nu kandiderar hon för att fortsätta som riksdagsledamot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.