Socialdemokraterna i Jönköpings län presenterar satsning på pensionärerna inför valet 2018. Foto: SVT/Arkiv

S presenterar satsningar på pensionärerna

Uppdaterad
Publicerad

Inför valet presenterar nu Socialdemokraterna i Jönköpings län satsningar för pensionärerna

Att bli pensionär bör inte innebära en sänkning av levnadsstandarden menar Socialdemokraterna i Jönköpings län och presenterar därför sex satsningar på pensionärerna.

  – Det starka samhället innebär att vi förstärker tryggheten för de äldre i vårt samhälle. De som har varit med och lagt grunden för vår välfärd ska också ha rätt att ta del av den. Även de som haft lägre löner ska kunna se fram med en trygg ålderdom, säger Ilan de Basso, kommunalråd i Jönköpings kommun och ledamot i Socialdemokraterna i Jönköpings läns verkställande utskott.

Val 2018 – #dinröst

Vill avskaffa pensionärsskatt

I satsningen ingår en fast omsorgskontakt i hemtjänsten samt en en fast vårdkontakt på vårdcentralerna. Den som är i behov av hemtjänst och vård ska mötas av ett bekant ansikte. Man vill införa seniorkort i kollektivtrafiken i länet och  uppmuntra till en aktiv vardag med aktiviteter i föreningar.

Socialdemokraterna vill även avskaffa pensionärsskatten senast 2020 och höja pensionen med upp till 600 kronor i månaden för de pensionärer som idag har allra lägst pension.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet