Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marie-Louise Löfdahl och Anna Terneberg berättar att alla som kommer i närheten av ett brott är offer och kan få stöd. Se mer i klippet ovan. Foto: SVT/Linda Mathillas

Så jobbar Brottsofferjouren i Jönköping med att stötta efter ett brott

Publicerad

Brottsofferjouren i Jönköpings län arbetar med att ge stöd till alla som på något sätt blivit drabbade av ett brott. Bara här i länet arbetar uppemot 50 stödjare ideellt.

– Det är vanligt att man missuppfattar och inte tror att man har rätt till stöd om man är anhörig till en tilltalad gärningsperson men så är det inte. Man är brottsoffer även då, säger Anna Terneberg, samordnare på Brottsofferjouren i Jönköpings län.

De flesta personer som Brottsofferjouren hjälper kommer in via polisen, uppemot 80 procent. Det bygger då på att polisen informerar om att Brottsofferjouren finns för att ge stöd.

I klippet ovan berättar Anna Terneberg bland annat om vilka brottsutsatta som oftast hör av sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.