Foto: SVT

Sadlar stals från stall i Tranås

Publicerad

Fyra sadlar stals från ett stall på en gård utanför Tranås natten mot onsdag. Det har varit flera sadelstölder runt om i länet på senare tid.

Enligt polisen så upptäcktes stölden i onsdags morse. Fyra sadlar sammanlagt värda 23 000 kronor ska ha stulits vid inbrottet.

Och sadeltjuvar verkar vara aktiva i området just nu. Tidigt i morse upptäcktes ett inbrotts försök i ett stall i Björkhaga utanför Tranås.

– Man har försökt att bryta sig in i en sadelkammare, men inte lyckats. Inbrottsförsöket har ägt rum någon gång mellan klockan 22 i går kväll och klockan sex i morse, säger Ola Svensson, vid polisen i Eksjö.

Polisen har i nuläget inga misstänkta i de båda fallen, men det finns misstankar om att det är ligor som opererar. För ett par veckor sedan var det stall i Anebytrakten som drabbades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.