Sävsjö kommun erbjuder stödinsatser till näringslivet

Uppdaterad
Publicerad
Att skjuta fram hyror och även taxor gällande uteserveringar är några av de åtgärder som Sävsjö kommun nu vidtar för att hjälpa det lokala näringslivet genom coronakrisen. Även äldre ska få riktat stöd.

Från och med igår onsdag, erbjuds framskjuten hyra till hösten 2020 för privata hyresgäster i kommunala fastigheter i Sävsjö. Och taxor gällande uteserveringar blir möjligt att skjuta fram till juli för samtliga företag.

Även faktureringen för samtliga möjliga kommunala årstaxor som berör näringslivet skjuts upp tills beslut fattas i respektive nämnd. Dessutom kan ytterligare stödinsatser komma som nu är under politiks behandling.

Praktiska råd till äldre

Med dessa åtgärder hoppas Sävsjö kommun kunna underlätta för det lokala näringslivet att klara sig igenom coronakrisen. Samtidigt görs också insatser för invånare som är över 70 år och därmed har pekats ut som en riskgrupp.

Ett riktat brev med information har skickats och kommunens växel förstärks vissa tider för att äldre ska kunna få information och praktiska råd om exempelvis vart man kan vända sig för att få hjälp med mat och handling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet