De många utryckningarna de senaste dagarna gör att läget är ansträngt för brandmännen. Bilden är inte från detta tillfälle. Foto: Genrebild Mats Andersson, TT

Skogsbrand utanför Aneby under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagkvällen blossade en brand upp i ett skogsparti norr om Sund nära Aneby. Branden är under kontroll.

Räddningstjänst var snabbt på plats och har nu omringat elden som hade en omkrets på cirka hundra meter.

– Vi har omringat branden och bekämpar den nu aktivt och släcker mindre bränder inne i området. Området är inte så stort, men räddningstjänsten räknar med att ha tre man på plats under natten, säger Jerker Sturedahl som är inre befäl på räddningstjänsten.

Skogsbränderna sommaren 2018

Ansträngt läge

Det har varit många stora bränder i länet de senaste dagarna, som har krävt många arbetstimmar för personalen.

– Det är klart att det är ansträngt, men tack vare ett utvecklat samarbete så flyttar vi styrkor över länet hela tiden. Det finns alltid något område som är lugnare där man kan ta folk ifrån. Så trots att det är ansträngt så har vi hela tiden spridit ut styrkor så att det har varit fullt rimlig bemanning på alla ställen, säger Jerker Sturedahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet