OBS, bilden är en genrebild och är inte den tidigare branden utanför Mullsjö. Foto: SVT Arkiv, Bengt Haellquist

Förseningar i tågtrafiken efter skogsbrand vid tågspår

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen var det stopp i tågtrafiken mellan Sandhem och Mullsjö. Detta på grund av en tidigare skogsbrand.

Det hade brunnit på båda sidor om ett tågspår utanför Mullsjö på ytor 40 gånger 25 meter. Branden tog sig också i en del träd på platsen. Räddningstjänsten tvingades begära trafikstopp eftersom de behövde lägga en vattenslang tvärs över spåret.

– Nu har vi branden under kontroll, den är nästan släckt men vi kommer behöva vara kvar och vakta platsen, säger Johan Ragnar, inre befäl vid räddningstjänsten.

Förseningar i tågtrafiken

Räddningstjänsten fanns kvar på platsen med styrkor från Mullsjö och Bankeryd. Tågtrafiken är nu öppen igen enligt Trafikverket.

– Vi kommer att minska styrkan där snart, men än så länge är vi 10 till 15 personer på plats, sa Johan Ragnar till SVT klockan 15.40.

Stationer som påverkades av förseningar i tågtrafiken var Skövde C, Jönköping C, Bankeryd, Falköping C, Forserum, Huskvarna, Habo, Mullsjö, Sandhem, Stenstorp, Tenhult, Nässjö C.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.