Efter drygt fyra år lämnar socialnämndens ordförande Carina Helgesson Björk sin tjänst. Foto: SVT

Socialchef slutar – lämnar omedelbart sitt jobb

Uppdaterad
Publicerad

Socialchefen i Gislaveds kommun Carina Helgesson Björk lämnar sin tjänst. Hon har meddelat att hon slutar med omedelbar verkan.

Carina Helgesson-Björk har varit socialchef i Gislaveds kommun sedan 2015, Men vid socialnämndens möte under onsdagen ska hon ha meddelat att hon nu lämnar sin tjänst.

SVT har tidigare berättat att socialnämnden i Gislaveds kommun dras med ett stort underskott och i början av juni låg underskottet på cirka 40 miljoner kronor.

En rad besparingsåtgärder hade tagits fram. Bland annat att minska stöder för arbetsmarknadsinsatser inom funktionshinderomsorgen och omvandla köket på Gislow från tillagningskök till serveringskök.

Tidigare i somras meddelade även kommundirektören i kommunen, Malin Aronsson, att hon lämnar sin tjänst för en ny anställning i Kungsbacka.

Ersättare klar

Gislaveds kommun meddelar i ett pressmeddelande att Annika Andersson, idag tillförordnad stadsdelsdirektör i Västra Göteborg, går in som tillförordnad socialchef från den 16 september och ett drygt år framåt. Kommunstyrelsen anser att det behövs ett nytt ledarskap för att lösa de utmaningar med det ekonomiska läget som finns inom socialförvaltningen.

– Det här ger oss möjlighet och ny kraft att skapa en positiv förändring i socialförvaltningen. Vi har en mycket bra lösning genom Annika Andersson och med den bild vi har fått av henne känner jag och övriga i kommunstyrelsens presidie stort förtroende för att utvecklingen kommer att gå i rätt riktning, säger Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.