Stölder från äldre i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Flera äldre personer i Värnamo har under helgen utsatts stölder i sina hem.

Enligt polisen har två män, en i 20-årsålder och den andre i 40-45-årsåldern, knackat på hemma hos äldre personer i Värnamo kommun. Männen har tagit sig in i bostäderna och sagt att de vill sälja vykort/fotografier. I några fall har de äldre personerna enligt polisen tagit fram en plånbok för att köpa vykort. Då har gärningsmannen tagit tag i plånboken och stulit kontanter.

Stal från rullstolsbunden

I ett fall ska de ha tagit sig in i en rullstolsburens persons hem och kört in honom i ett angränsande rum. När denne befann sig där ska de ha öppnat lådor och skåp och stulit smycken.

Bedragare lurar äldre

Hur många som drabbats är enligt polisen oklart, men flera personer ska ha haft besök och köpt kort.

Vid 11.30-tiden på onsdagen fick polisen larm om ytterligare en stöld. En man i 95-årsåldern i Landsbro utanför Vetlanda fick besök av en person som ville sälja något till honom. Enligt polisanmälan ska den äldre mannen ha blivit bestulen på ägodelar.

I början av denna vecka har stölder med liknande tillvägagångssätt genomförts i Eksjö.

Polisen är angelägna att komma i kontakt med personer som känner till något om händelserna. Polisen nås på telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bedragare lurar äldre

Mer i ämnet