Jessica Sandqvist är nybliven båtägare och Andreas Johansson är båthandlare i Tranås. Foto: SVT/Johannes Tolf

Stort intresse för båtliv – handlare säljer som aldrig förr

Publicerad

Till följd av coronapandemin är det många som firar semester på hemmaplan. Det är någonting som märks av på båtförsäljningen som skjutit i höjden där det är många som skaffat båt för första gången.

Jessica Sandqvist är nybliven båtägare och ska testa båten i Sommen utanför Tranås.

– Det är andra gången vi åker med båten. Nu ska vi ut och öva, säger hon när båten görs redo för en tur under den gassande solen.

Enligt båtbranschens riksförbund har ökningen av sålda båtar varit så extrem att det knappt gått att få tag i en ny båt, något som även båthandlaren Andreas Johansson i Tranås vittnar om.

– Det har varit en explosionsartad ökning. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare, säger han.

I klippet ovan hör du honom berätta mer om det.

Flera olika sjöräddningsstationer runt om i landet har även märkt av ökningen av framförallt många nya sjöovana båtägare.

– Vi får se om detta är något för oss, säger Jessica Sandqvist strax innan att sällskapet kastar loss för att bege sig till sjös.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.