En åskådare attackerade Östersunds målvakt. Foto: Mikael Fritzon/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Svenska Spel utreder betting i skandalmatchen

Publicerad

I sociala medier spekuleras det om att matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund var fixad. Efter händelsen har Svenska spel tittat på hur deras spelare tippat under matchen.
– Vi kan inte se något avvikande mönster, säger Andreas Jerat, presschef Svenska spel.

Det var under tilläggstid som den nu anhållne 17-åringen sprang in på planen och attackerade Östersunds målvakt.

Inga egentliga misstankar finns i nuläget från Svenska spel om att det skulle ligga någon form av matchfixning bakom händelsen, men spelbolaget har ändå valt att göra vissa kontroller.

– Vi tittar på lagda spel om det finns några avvikande mönster. Om stora belopp har satsats och så vidare, men vi har inte sett eller hört något under matchens gång, säger Andreas Jerat.

Läs också: J-Södra kommenterar huliganattacken

Spekulationer på nätet

Även på nätet och i sociala medier pågår spekulationer om att matchfixning skulle vara ett motiv till att 17-åringen avbröt matchen genom att attackera Östersunds målvakt. Men enligt Andreas Jerat kommer det att ta tid att påvisa om så skulle vara fallet.

– Vi tittar på underlaget för en första bedömning men en detaljerad sådan kommer att ta längre tid. Vi är ju inte det enda spelbolaget heller så vi kan ju inte ge en heltäckande bild, säger han.

Senare under dagen meddelar Andreas Jerat att Svenska spel inte hittat några avvikande mönster i hur deras kunder spelat på matchen J-Södra mot Östersund.

Men han poängterar även att det finns fler spelformer som exempelvis betting utanför nätet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Överfallet på Stadsparksvallen

Mer i ämnet