Grimmark:”Tacksam för alla som stöttar”

Uppdaterad
Publicerad

Ellinor Grimmark kommenterade i pausen under dagens förhandling i Arbetsdomstolen, de uppgifter som framkommit om att hennes fall är en del i en internationell kampanj.

Enligt en granskning som Ekot gjort stödjer den amerikanska lobbyorgansiationen Alliance Defending Freedom (ADF) Ellionor Grimmarks fall. Men Grimmark menar att hon inte blivit uppmuntrad att driva målet av dem.

– Nej det har jag inte.

Det hävdas att du är en del i en internationell kampanj att påverka aborträtten i stort. Vad tänker du om det?

– Jag tänker att för mig började det här väldigt ensamt och det började som min kamp att få lov att jobba som barnmorska trots att jag inte kan utföra aborter. Där började det och jag var ensam i den kampen.

Det finns uppgifter om att ADF stödjer ditt fall ekonomiskt, vad tänker du om det?

– Jag är jättetacksam för alla dem som gått in och stöttat. Jag blev dömd att betala en miljon kronor i rättegångskostnader, själv. Hur i hela världen hade det gått till om folk inte gått in och stöttat?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Barnmorska nekas jobb

Mer i ämnet