Teknisk bevisning har säkrats efter skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har säkrat vissa spår efter skjutningen i Värnamo på tisdagskvällen. De två personer som är anhållna är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

– Vid den tekniska undersökningen av platsen har vi säkrat vissa spår. Dessa har skickats till NFC (Nationellt forensiskt centrum) för bedömning, säger Stefan Sundling, chef polisens grova brottsgrupp i Jönköping.

Omkring 50 förhör har hållits, men det är oklart om någon bevittnade själva händelsen då en man i 40-årsåldern klarade sig oskadd efter att ha beskjutits med flera skott.

Våldsvågen i Värnamo

Tredje skottlossningen

Detta var den tredje skottlossningen som skett i Värnamo under året.

I juli blev en man skjuten vid Rörstorpsskolan. Han klarade sig med allvarliga, men inte livshotande skador. Även i slutet av november hittades en skottskadad man i en trappuppgång.  

– Vi har inte hittat någon koppling mellan skjutningarna, men vi kan ännu inte utesluta samband, menar Stefan Sundling.

Två män greps efter den senaste skottlossningen och anhölls sedan. Männen är i 20- och 30-årsåldern. Båda är hemmahörande i Värnamo.

Inga andra misstänkta

När SVT Nyheter Jönköping når Klas Hellgren, åklagare, under torsdagsförmiddagen bekräftar han att männen fortfarande sitter anhållna.

– Huruvida de kommer begäras häktade eller ej kan jag inte svara på just nu, säger han.

Finns det några andra misstänkta?

– Nej, inte för närvarande.

”Mycket allvarligt brott”

Klas Hellgren vill inte kommentera om polisen hittat något vapen i samband med att männen greps, men uppger att många utredningsåtgärder återstår.

– Det här är ett mycket allvarligt brott, säger han.

Polisen har tidigare uppgett för Värnamo Nyheter att de tror att skotten avlossats från en bil och att de båda anhållna männen är kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet