Bombskyddet undersöker det föremål som placerats vid en pizzeria i centrala Eksjö. Foto: SVT

Två unga män häktade för bomben i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

De båda män som misstänks för att ha placerat en bomb utanför en pizzeria i Eksjö i december häktades på fredagen av Attunda tingsrätt. De båda greps i Stockholmsområdet i tisdags och är på sannolika skäl misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

De båda männen är i 20- respektive 30-årsåldern och är hemmahörande i Stockholmsområdet. De greps i Stockholm i tisdags och häktades på fredagen vid Attunda tingsrätt. Den ene är misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse och den andre för försök till allmänfarlig ödeläggelse samt grovt vapenbrott, det sistnämnda brottet ska ha begåtts i Stockholmsområdet.

Männen misstänks för att ha placerat ut en skarp sprängladdning med nitroglycerin på en fönsterbräda till en pizzeria i Eksjö. Något motiv till brottet vill polis eler åklagare inte avslöja. De båda har i förhör nekat till anklagelserna.

Sprängladdning Eksjö

Åtal ska vara väckt senast den 14 februari.

Nedan ett klipp där Rickard Finndahl på polisen berättar om gripandet av de båda männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängladdning Eksjö

Mer i ämnet