Uppgifter: Bandidos på väg att lämna Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Den kriminella mc-klubben Bandidos är på väg att lämna Värnamo. Istället ska grupperingen vara på väg att etablera sig i Växjö.

Bandidos finns sedan knappt två år etablerade med en klubblokal i Kärda utanför Värnamo. Men nu är man på väg att lämna kommunen, vilket  Värnamo Nyheter var först med att berätta.

I förra veckan ändrade organisationen uppgifter på sin hemsida. Värnamo är borttaget som avdelning och i stället finns nu Växjö angiven.

– Vi har indikationer på att de är på väg härifrån, säger lokalpolisområdeschef Håkan Boberg.

I Kärda utanför Värnamo har MC-klubben Bandidos varit aktiva i en lokal. Nu finns dock indikationer på att de kan vara på väg att lämna länet och flytta till Kronoberg. Foto: SVT/Arkiv

Stökigt för ett par år sedan

Bandidos har varit en av aktörerna i de gängkonflikter som drabbats Värnamo de senaste åren. Flera personer med koppling till organisationen har fällts för olika brott och den senaste tiden har situationen varit lugn.

Förra veckan gick polisen i Kronoberg ut med uppgiften att ett kriminellt nätverk var på väg att etablera sig i Växjötrakten och letar lokal, något Smålandsposten var först med att berätta.

Polisen i Kronoberg ville då inte uppge vilket nätverk det handlar om men enligt uppgift till Smålandsposten rör det sig om Bandidos.

I klippet ovan hör du Håkan Boberg berätta varför han tror att Bandidos ser ut att flytta från Värnamo kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.