SVTs reporter Ulrica Abrahamsson rapporterar från platsen i Huskvarna stadspark där en ung man skadades så pass svårt att han avled. Foto: SVT

Tonåring död efter våldsbrott i Huskvarna – man gripen för mord

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke avled efter att ha misshandlats i stadsparken i Huskvarna på torsdagskvällen. En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord, alternativt dråp. Polisen uppger på fredagen att pojken höggs med kniv.

Larmet kom vid 18-tiden på torsdagen. Enligt inringaren skulle en person ha blivit misshandlad utomhus i stadsparken Huskvarna. Sent på torsdagen meddelade polisen att den misshandlade personen avlidit till följd av skadorna. Det handlar om en 17-årig pojke.

Enligt polisen rör det sig om skärskador som ska ha åsamkats med någon form av vasst tillhygge.

Våldsdåd Huskvarna stadspark

Mannens anhöriga är underrättade.

En person gripen

En man i 20-årsåldern kunde gripas strax efter händelsen. Mannen är nu misstänkt för mord alternativt dråp och anhölls tidigt på fredagsmorgonen av åklagare.

Den misstänkta mordplatsen spärrades av under torsdagskvällen, och en kriminalteknisk undersökning inleddes. Hundpatruller skickades ut till området.

– Vi håller på att skapa oss en bild av vad det är som har hänt och ska hålla förhör med personer som vi betraktar som vittnen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Vid 22.30-tiden kom uppgiften om att den skadade tonårspojken avlidit. Foto: Simon Fredling/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdåd Huskvarna stadspark

Mer i ämnet