Vargattack sydväst om Skillingaryd

Uppdaterad
Publicerad

Får har angripits av en varg sydväst om Skillingaryd i Vaggeryds kommun. Länsstyrelsen besiktigade under torsdagseftermiddagen tre tackor och en bagge.

Fåren har angripits av varg, troligtvis under natten till måndagen. Tre får dödades och en fick avlivas, enligt länsstyrelsen.

En anmälan om skada togs emot av länsstyrelsen under torsdagseftermiddagen. Nu tas kvarvarande får in nattetid i förebyggande syfte.

Varg i Jönköpings län

Sedan slutet av sommaren har flera vargattacker ägt rum i Jönköpings län, inte minst i Skillingaryd i slutet av augusti då en varg dödade två lamm och skadade fem vid ett angrepp.

I måndags, den 9 november, hittades en död varg på E4 utanför Vaggeryd som troligen blivit påkörd. Det är oklart om det rör sig om samma varg som attackerat fåren, Se klipp nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Jönköpings län

Mer i ämnet