Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stora delar av nöjesparken står under vatten. I klippet berättar vdn om läget just nu. Foto: SVT

Västernparken High Chaparral delvis under vatten

Uppdaterad
Publicerad

Delar av temaparken High Chaparral i Hillerstorp i Gnosjö kommun står under vatten och problemet väntas växa. I vilda västern-parken pågår febril verksamhet med att vattensäkra så mycket som möjligt.

– Vattennivån har sedan drygt ett dygn passerat den nivå vi såg 2020. På mindre än ett dygn har nivån höjts med 14 centimeter och vattenmassorna har därför nått ytor som inte påverkades för tre år sedan, säger Mathias Bergendahl som är vd på anläggningen.

Ett större antal campingstugor har redan börjat ta in vatten, äventyrsgolfbanan står till hälften under vatten och ett flertal butiker och matställen förbereds nu för översvämning.

Januariöversvämningarna i Jönköpings län

Tar emot hästar

Samtidigt har temaparken börjat ta emot hästar från närliggande stall som drabbats av översvämningen, då High Chaparrals stall, hästhagar och bisonhägn ligger på en högre nivå än övriga delar av parken.

I klippet ovan berättar vd Mathias Bergendahl om hur man jobbar för att skydda parken.

Nöjesparkens vd Mathias Bergendahl framför den översvämmade anläggningen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Januariöversvämningarna i Jönköpings län

Mer i ämnet